Derfor skal du tage på sejlerferie i Kroatien!
04 January 2022
Rejs til Kroatien med More Sailing
At rejse til Kroatien med os i More Sailing betyder garanterede minder for livet skabt på vores vidunderlige sejlture i Kroatien. Vi har været i Kroatien i over 10 år, og når vi ser tilbage, gør vi det med et glimt i øjet og glæde i sjælen.
Årsagen er selvfølgelig alle de glade mennesker, der har sejlet i Kroatien med vores både og vores besætning i alle disse år. Det er en fornøjelse at kunne tilbyde sejlture, hvor man får så mange oplevelser at huske fra sine ture til Kroatien.
Vi elsker det, vi laver, og er meget passionerede omkring Kroatien som destination. Derfor sørger vi for at få det bedste, som landet har at byde på. At rejse til Kroatien eller holde ferie i Kroatien handler om:
- at opleve det magiske miljø ved Adriaterhavet
- at vågne op i varmen fra den skinnende sol hver dag
- at spise juveler fra blandingen af det kroatiske køkken (f.eks. cevapcici) og middelhavskøkkenet
- blive charmeret af gamle byer med over 1000 år gammel arkitektur
- slappe af og opleve, alt sammen på samme tid
Sejlads i Kroatien er meget populært. Ifølge en gammel artikel i Vagabond, som er blevet endnu mere troværdig med årene, tilbyder Kroatien den bedste sejlads i verden. Krystalklart vand, fantastiske skærgårde og moderate vinde. Hvad mere kan en ven af sejlads ønske sig?
Hos More Sailing sørger vi for, at din rejse til Kroatien bliver en mindeværdig sejleroplevelse. Hver morgen du vågner op på sejlbåden, vågner du op i Adriaterhavets solrige blå. Du får serveret morgenmad med frisk mad tilberedt af vores besætning. Når vi går i land, besøger vi selvfølgelig de charmerende byer og nyder måltiderne på lokale restauranter. Vores filosofi er enkel, vi tror på aktive ferier, hvor du kan slappe af og koble af, mens du oplever nye ting og skaber minder for livet.
Rejs til Kroatien i sommeren 2024 og sejl med More Sailing?
Sejl i Kroatien med skipper og vært ombord på din rejse til Kroatien i sommeren 2024. Under en sejltur på vores både vil du opleve sejlads, når det er bedst, uden nogen bekymringer. Ombord på båden er du i sikre hænder hos besætningen. De laver mad, guider dig til skjulte paradisbugter, anbefaler restauranter og seværdigheder og sejler båden, mens du bare hygger dig. Du spiser morgenmad og frokost på båden, mens aftensmaden indtages på en restaurant.
Der er ingen musts på sejlbåden, for din del skal du bare slappe af og følge med, men du kan selvfølgelig deltage i sejladsen, så meget du vil. Kombinationen af at blive taget hånd om af besætningen, mens du besøger nye destinationer hver dag, gør din rejse til Kroatien i sommeren 2024 til en ferie, du aldrig vil glemme.
Rejser til Kroatien i juli
Juli er den varmeste måned i Kroatien og anbefales til ferie for dem, der elsker varme. Temperaturerne overstiger 30 grader dagligt, og nogle gange endda 35. At rejse til Kroatien i juli betyder, at man rejser i højsæsonen. Der er flere turister, flere arrangementer og mulighed for at møde nye spændende mennesker.
Det kan dog være værd at overveje at rejse i anden halvdel af august eller i september for at undgå de varmeste dage. Hvis man ikke bryder sig om varmen, f.eks. på grund af personlige præferencer eller helbredsmæssige årsager. Man kan rejse til Kroatien fra april til oktober.
Tips til at rejse til Kroatien
Kroatien er en destination i Sydeuropa, hvor folk har middelhavskultur og for det meste elsker at nyde livet. Havet, olivenolie, sol, smuk natur, krystalklart vand, varme. Det bedste Kroatien-rejsetip er at udnytte alt, hvad landet har at byde på, og nyde det maksimalt.
I øvrigt kan det være praktisk at charmere de lokale med et par sætninger som "Dobar dan" (Goddag) og "Kako si?" (Hvordan har du det?). (Hvordan har du det?) og "Dobro" (Godt). Sørg for at prøve kroatisk øl og vin, som har en høj status med hensyn til kvalitet og smag.
Havmad er fra en anden verden, så hvis du er fan af krabber og andre havfisk, vil du virkelig nyde, hvad Kroatien har at tilbyde på bordet. Glem ikke at prøve burek og cevapcici. Førstnævnte er filodej med kød, tilberedt på en særlig måde, mens cevapcici minder om vores kødboller, men er krydret lidt anderledes. Du kan læse mere om gastronomi i Kroatien længere nede på bloggen.
Rejser til Kroatien med børn
Hvis du vil rejse til Kroatien med børn, er der intet til hinder for det. Kroatien er et børnevenligt land. Vores sejlture er også ture for hele familien, da sikkerheden og mængden af sjov på vores sejlbåde er garanteret. Familier med børn, der har sejlet før, såvel som dem, der aldrig har sejlet før, er velkomne til at sejle med os.
Når vi siger, at vores sejlerferier er for alle, mener vi virkelig, at de er for alle. Uanset alder. Tag hele familien med på en afslappende og aktiv ferie, hvor I vil skabe minder for livet. Det er noget rart for børnene at se tilbage på, når de tænker tilbage på deres barndom. Eller måske bliver de inspireret til at tage springet og blive kaptajn på en stor cruiser en dag! Sejlferier er selvfølgelig inspirerende og sjove, og det er derfor, du skal rejse til Kroatien med børn.
Efter alle de år, vi har arbejdet med sejlture, kan vi sige, at børn virkelig sætter pris på oplevelsen på en sejlbåd. I sommeren 2024 kan du gennem More Sailing give dine børn en ferie, de vil huske resten af livet. Book en sejltur for hele familien og tag børnene med på ferie til Kroatien.
Om Kroatien
Hvis du skal rejse til Kroatien, er det godt at kende nogle vigtige aspekter af landet. Vi har inkluderet geografi og sejlads, og selvfølgelig mad og drikke. Historien kan udforskes på stedet, gemt i de charmerende Adriaterhavsbyer, som vi besøger på vores sejlture.
Kroatien har i dag 4.800 kilometer kystlinje og over 1.000 øer at sejle imellem. Landets kystlinje er dog delt i to forskellige dele af den korte bosniske kystlinje nær Dubrovnik. Den kroatiske kyst er opdelt i tre regioner, Dalmatien i syd og Istrien-halvøen i nord, med Kvarner-regionen imellem. Kvarner, som også er en øgruppe, omfatter øer som Cres, Krk, Pag, Rab og Losinj.
Kroatien omtales ofte som "landet med de tusind øer", og det er sandt. Der er i alt 1185 øer langs kysten, hvoraf 67 er beboede. I sommermånederne har Kroatien et meget behageligt klima, især til sejlads. Det er bedst at rejse til Kroatien i juli eller august. Vinden er som regel lige tilpas til sejlads, mellem 6 og 8 m/s er den mest almindelige vind. Det er sjældent, at der er helt vindstille, og det er sjældent, at det blæser op til storm.
Gastronomi i Kroatien (traditionel kyst)
Kroatien er på det seneste blevet ret populært på grund af det gunstige klima, de gode vine og den vidunderlige mad. Men madtraditionen er forskellig, alt efter hvor man befinder sig i Kroatien. Når det gælder Istrien, den dalmatiske del og Primorje-regionen, er retterne inspireret af det italienske køkken, men tilberedt på en særlig kroatisk måde.
Kroatisk risotto
Når du besøger Kroatien, vil det være svært at finde en restaurant, der ikke har mindst én ret af italiensk oprindelse på menuen. Så det er helt normalt, at du finder retter som pizza, forskellige spaghettiretter og risottoretter. De mest berømte risottoretter er blæksprutterisotto, kalverisotto, rejerisotto med hvidvin og hvidløg. Hvis du er så heldig at støde på en restaurant, der er god til at lave ægte traditionelle retter, vil du hurtigt indse, at det helt sikkert er den bedste risotto, du nogensinde vil smage.
Krydderier og oliven i Kroatien
De mest almindelige krydderier i det kystnære Kroatien og på øerne er den normale middelhavskrydderiblanding. Men der er bestemt et, der skiller sig ud: I Kroatien er det olivenolie og oliven, der dominerer mange retter. Når man tager en tur rundt på øerne, lægger man hurtigt mærke til de store gårde med oliventræer. Den olivenolie, man får ud af det, er noget af det bedste, man kan finde. Den er en lækkerbisken i sig selv, men når den kombineres med den rigtige mad, eksploderer smagen.
Ligesom olivenolie er blevet produceret i en evighed i Kroatien, er salt det også, og derfor vil du helt sikkert bemærke, at kroatisk mad er meget salt og aromatisk i smagen. Hvis du får mulighed for at smage den ægte kroatiske olivenolie, må du ikke springe den over - den er superlækker.
Havmad på rejser til Kroatien
Og selvfølgelig kan vi ikke springe fisk og skaldyr over. "Havmad" er en meget vigtig del af den kroatiske kulinariske verden, især langs kysten. Du finder frisk fisk og skaldyr overalt, fra østersbarer til fiskerestauranter. Favoritretter er forskellige grillede fiskesorter som tunbøf og gylden parry, blæksprutte, blækspruttesalat, muslinger og andre skaldyr. Ansjoser er noget, man spiser til frokost med brød og et stænk olivenolie, selvfølgelig.
Kroatisk ost
Den delikatesse, der får dig til at smile, hver gang du tænker på den, er Pag-ost. Før hvert måltid serveres der normalt en skål med brød, røget skinke og ost i Kroatien. Blandt alle de kroatiske oste er den mest eftertragtede og berømte Pag-osten fra den lille ø Pag nær Zadar. Definitionen på denne delikatesse er, at det er en hård fåreost, der fremstilles på Pag, men denne definition kommer ikke i nærheden af at indfange essensen af delikatessen.
Osten er unik takket være øens ry som et center for saltproduktion. Intense vinde, der blæser der, spreder øens saltstøv på alt, inklusive vegetationen. Det er derfor, at den eneste originale Pag-ost kan komme fra får, der bor på øen, og det er også derfor, at osten er så meget, meget god.
Pashticada
En kødret, der er meget berømt i Kroatien, er "Pashticada", som er den hellige gral i dalmatisk-kroatisk madlavning. I Dalmatien tilberedes dette oksekød med en meget speciel sauce. Retten kaldes ofte Dalmatinska pašticada, dalmatisk grydesteg eller bare som kødgryde. Tilberedningen tager lang tid, og oftest serveres den med gnocchi. Hvis du befinder dig i Split, kan du besøge restauranten FIFE, som laver pashtcada vidunderligt lækkert til en meget billig pris.
Kroatiske vine har en lang tradition
Hvad vinen angår, må du ikke gå glip af at smage de oprindelige kroatiske vinsorter! I indlandet er de mest berømte vinsorter Chardonnay, hvid og grå Pinot, Shkrlet og Grashevina. I Istrien kan du finde Merlot, Mushkat og Vrbnicka Zlahtina. I Dalmatien finder man vidunderlige vinsorter som Babic og Plavina i Primosten, Merlot i Drnis, Debit/Poship og Grk på Korcula, hvid Vugava og rød Plavac på Vis, Stina på Brac og sidst men ikke mindst vores favorit Plavac og Bogdanusa på øen Hvar. Den berømte dessertvin hedder Proshek.
FJAKA - "alle små ting skal nok gå"
En ting, man ikke kan lade være med at nævne, når man rejser til Kroatien, er kroaternes kaffekultur. Man opdager hurtigt, at de fleste kaffebarer er overfyldte med mennesker, og det er let at falde ind i det tempo, der kaldes "FJAKA". Fjaka er, når man sidder i solen og drikker sin kaffe og spiser lækre kroatiske desserter som fritule, rozata og andre kager efter mottoet "every little thing's gonna be alright". Kaffen, der serveres på de fleste kaffebarer, er espressokaffe med eller uden mælk.
More Sailing og ferier i Kroatien
More Sailing har været i Kroatien siden 2009. Vores sejlerferier i Kroatien er baseret i Split-regionen. Turen starter i SCT Marina Trogir, som kun ligger et stenkast fra Splits lufthavn. Du bliver hentet af vores personale i lufthavnen og kørt til marinaen.
Fra fastlandet sejler vi ud mellem øerne langs Adriaterhavskysten. Regionen hedder Dalmatien, og vi sejler mellem øer som Solta, Brac, Hvar og Vis. Det er en beskyttet øgruppe, og derfor er bølger sjældne, hvilket gør sejladsen og livet om bord behageligt. Mange faktorer er med til at gøre Kroatien til det sejlerparadis, det er, og en af verdens bedste sejlerdestinationer.
I løbet af en sejleruge med More Sailing vil du opleve mange aspekter af ferie i Kroatien. Smuk natur, landsbyer, der er over tusind år gamle, rolige bugter og pulserende sommerparadis. Alt dette sammen med en god dosis sol, svømning og sejlads.
Hvis du vil rejse til Kroatien 2024 med More Sailing, er du velkommen til at booke din sejleruge allerede i dag. Eller kontakt os, hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker til din booking. Vi er her for dig, og vi brænder for at skabe uforglemmelige sejleroplevelser og ferieminder.